Tummaa kastanjaleipää

Tumma kastanjaleipä

Herkullista tummaa leipää mm. kastanjajauhosta, manteleista ja siemenistä. Ihana aamiaisleipä.

tiistai 20. tammikuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Tumma kastanjaleipä

1 vuokalimppu/25 viipaletta

½ l haaleaa vettä
½ palaa hiivaa
1 tl suolaa
1½ dl manteleita
1 dl auringonkukansiemeniä
2 dl pellavansiemeniä
2 rkl FiberHUSKia (psylliumsiemenjauhetta)
200 g kastanjajauhoja
175 g seesamjauhoja
Päälle: Pellavansiemeniä


Valmistus

  • Liuota hiiva veteen.
  • Lisää suola, mantelit, auringonkukansiemenet ja pellavansiemenet.
  • Lisää loput ainekset ja sekoita taikinaa pari minuuttia.
  • Anna taikinan kohota vähintään 45 minuuttia. Kumoa taikina pieneen öljyttyyn leipävuokaan. Ripottele pinnalle pellavansiemeniä.
  • Paista leipää 175 asteessa kiertoilmauunissa 35-45 minuuttia. Kumoa leipä vuoasta ja anna sen jäähtyä ennen tarjoilua.
  • Leipä sopi pakastettavaksi.


Pidätkö jauhottomasta leivästä?


Kokeile KUNTO PLUS -lehden herkullista kivikauden leipää, porkkanakeksejä ja siemensämpylöitä. Ohjeet saat täältä

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee