Hedelmäiset myslisämpylät aamu- tai välipalaksi

Hedelmäiset myslisämpylät

Nämä hedelmäiset ja pähkinäiset myslisämpylät ovat täysin gluteenittomia.

tiistai 20. tammikuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Myslisämpylät

9 kpl

½ palaa hiivaa
3 dl haaleaa vettä
75 g kokonaisia hasselpähkinöitä
75 g rouhittuja pekaanipähkinöitä
50 g kuivattuja aprikooseja hienonnettuna
50 g kuivattuja taateleita hienonnettuna
1 dl pakastekuivattuja mustikoita
1 dl kookosjauhoja
1 dl pellavansiemeniä
2 dl tattarijauhoja
1 tl kanelia
¼ tl muskottipähkinää
¼ tl vaniljajauhetta
Ripaus suolaa
Koristeeksi: Tuoreita tai kuivattuja marjoja tai raparperia


Valmistus

  • Liuota hiiva veteen. Lisää pähkinät ja kuivatut hedelmät.
  • Lisää muut ainekset ja sekoita taikina hyvin.
  • Jaa taikina 9-12 muffinivuokaan. Paista 175 asteessa kiertoilmauunissa 15-20 minuuttia.


Pidätkö jauhottomasta leivästä?


Kokeile KUNTO PLUS -lehden herkullista kivikauden leipää, porkkanakeksejä ja siemensämpylöitä. Ohjeet saat täältä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee