Ruisnäkkäriäkin voi tehdä itse

Rukiinen siemennäkkileipä

Rapeaa ruista ja maukkaita siemeniä.

keskiviikko 21. elokuuta 2013

Rukiinen siemennäkkileipä
(30 - 40 palaa)

125 g ruisjauhoja
50 g spelttijauhoja
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
½ tl suolaa
n. 1 dl kylmää vettä
1 tl etikkaa
1 tl sokeria
50 g seesaminsiemeniä
50 g unikonsiemeniä
50 g rouhittuja kurpitsansiemeniä


  • Mittaa jauhot monitoimikoneeseen, lisää 1 rkl rypsiöljyä, suola ja sokeri, sekoita.
  • Lisää joukkoon etikka ja vesi.
  • Alusta taikinaan siemenet, ja kaaviloi se sitten neljään kertaan: kauli taikina levyksi, taita, kauli uudestaan jne.
  • Kauli taikina lopuksi suorakaiteen muotoiseksi ja leikkaa se ruuduiksi tai kolmioiksi.
  • Pistele näkkileivät haarukalla ja paista niitä 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee