Jätä taikina illalla jääkaappiin nousemaan, ja yllätä aamulla tuoreilla sämpylöillä!

Kaurasämpylät

Vastaleivottujen sämpylöiden tuoksua ei voita mikään!

keskiviikko 21. elokuuta 2013 teksti KUNTO PLUS

Valmistuaineet (12 sämpylää)
15 g hiivaa
5 dl kylmää vettä
½ dl piimää
2 tl suolaa
1 tl öljyä
150 g kaurahiutaleita
250 g karkeita spelttijauhoja
n. 250 g vehnäjauhoja


    ILLALLA
  • Sekoita kaikki ainekset vehnäjauhoja lukuun ottamatta.
  • Lisää jauhoja vähitellen nin pitkään, että taikina pysyy koossa, mutta takertuu vielä sormiin. Alusta 5 minuuttia ja pane taikina yöksi jääkaappiin.

    AAMULLA
  • Ota taikinasta lusikan ja nuolijan avulla sämpylöitä leivinpaperille.
  • Lämmitä uuni 225 asteeseen ja esilämmitä tyhjä pelti uunissa.
  • Nosta sämpylät leivinpaperilla pellille ja paista 15–20 minuuttia. Kypsä sämpylä kuulostaa ontolta, kun sen pohjaa kopauttaa.
  • Sämpylät voi pakastaa; kun panet ne pakkaseen vähän haaleina, ne maistuvat sulattamisen ja kevyen lämmittämisen jälkeen vastapaistetuilta.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee