Pähkinäiset karpalopullat

Aamiainen

lauantai 4. syyskuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

10 pullan taikina

3 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
½ munaa
1 ½ dl rasvatonta piimää
2 dl (pakaste)karpaloita
2 rkl hasselpähkinöitä
1 dl kuivattuja hedelmiä


Aamupalan muut ainekset:

2 ½ dl rasvatonta maustamatonta jogurttia
4 dl hedelmänpaloja tai marjoja


Leivontaohje

Sekoita kulhossa keskenään kaikki kuivat aineet.

Sekoita toisessa kulhossa keskenään muna ja piimä.

Kaada neste kuivien aineiden joukkoon ja lisää karpalot, pähkinät sekä kuivatut hedelmät pieninä paloina. Sekoita aineet tasaiseksi taikinaksi.

Leivo taikinasta 10 pullaa ja nosta pullat leivinpaperin päälle pellille tai pieniin silikoni- tai paperivuokiin. Paista pullia 190-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Nauti yksi pulla aamiaisella jogurtin ja hedelmien tai marjojen sekä kahvin tai teen kanssa.

Vinkki:
Pakasta loput pullat. Saat niistä vastapaistetun veroisia, kun panet ne suoraan pakkasesta kuumaan uuniin lämpiämään.

  • Jos harrastat vain vähän liikuntaa

    Rajoita hiilihydraattien saantia, jos sinun on pidettävä kalorit kurissa. Syö vain puolikas pulla ja nauti toinen puolikas myöhemmin välipalana.


  • Jos treenaat rankasti

    Jos treenaat paljon, sinun kannattaa lisätä pähkinöiden määrää, niin saat nostettua aterian rasvapitoisuutta. Vaihtoehtoisesti voit lisätä hieman rouhittuja pähkinöitä tai manteleita jogurtin joukkoon.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee