Suloinen suklaajäätelö

Leppeiden iltojen herkutteluhetkiin.

maanantai 13. kesäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

Noin 1 l

5 dl ykkösmaitoa
1/2 vaniljatangon siemenet
3 keltuaista
1 3/4 dl (150 g) ruokosokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa tai maitorahkaa
50 g tummaa suklaata (kaakaota vähintään 70 %)


Valmistus

Kaada maito kattilaan. Raaputa vaniljatangosta siemenet maidon joukkoon. Pane myös vaniljatangon puolikas kattilaan ja kuumenna maito kiehumispisteeseen.

Vatkaa keltuaiset ja ruokosokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi kuuma maito keltuais-sokerivaahdon joukkoon. Saat samalla vaniljatangon pois.

Lisää kaakaojauhe ja kuumenna seos koko ajan hämmentäen uudelleen lähelle kiehumispistettä. Anna seoksen hieman saota, mutta älä päästä sitä kiehumaan.

Sekoita jäähtyneen maitoseoksen joukkoon tuorejuusto tai maitorahka ja suklaarouhe. Jäädytä seosta jäätelökoneessa, kunnes se on rakenteeltaan sopivaa.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee