suklaa-banaani-lettuja ja mansikoita
© wichmann+bendtsen

Suklaa-banaani-letut, suklaakastiketta ja mansikoita

Nämä letut taltuttavat vaativankin makeannälän!

perjantai 10. helmikuuta 2017 teksti Signe Leth

Suklaa-banaani-letut, suklaakastiketta ja mansikoita

2 hengelle

Lettutaikina (10 pikkulettua)

2 munaa

1 erittäin kypsä banaani

2 dl isoja kaurahiutaleita

2 rkl rahkaa

1½ rkl kaakaojauhetta

½ tl vaniljajauhetta

½tl kanelia

¼ tl leivinjauhetta

¼ tl ruokasoodaa

10 g raastettua tummaa suklaata (vähintään 70 % kaakaota)

Suklaakastike

1 rkl kookosöljyä

1 rkl kaakaojauhetta

½ rkl akaasiahunajaa

Täytteet

½ banaania

5 mansikkaa

Suklaa-banaani-lettujen valmistus

  • Sekoita kaikki lettutaikinan ainekset suklaata lukuunottamatta tasaiseksi taikinaksi. 
  • Anna taikinan levätä 5-10 minuuttia.
  • Kuumenna lettupannu. 
  • Kaada taikinaa pannulle. 
  • Ripottele taikinan päälle vähän raastettua suklaata.
  • Paista lettuja noin kahden minuutin ajan, kunnes taikina alkaa kuplia keskeltä ja pohja on kauniin kullanruskea. 
  • Käännä letut ja paista vielä noin minuutti.
  • Sekoita suklaakastike sulatetusta kookosöljystä, kaakaojauheesta ja akaasiahunajasta. 
  • Tarjoa letut suklaakastikkeen, mansikoiden ja banaaniviipaleiden kanssa.

Täältä löydät lisää maistuvia lettureseptejä!

Ravintosisältö/annos

Energiaa 460 kcal
Proteiinia 14,9 g
Rasvaa 19,7 g
Hiilihydraattia 60,6 g
Kuitua 8,7 g

Ehkä sinua kiinnostaa...