Seljankukka on todella suosittu maku juomissa ja jälkiruuissa Tanskassa ja Etelä-Ruotsissa.

Seljankukkasorbetti

Virkistävä ja viilentävä, vähärasvainen sorbetti.

maanantai 4. heinäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

Noin 1 l

4 dl seljankukkamehua
4 dl vettä
1/2 limetin raastettu kuori ja mehu
4 munanvalkuaista
2 rkl ruokosokeria


Valmistus

Sekoita keskenään mustaseljankukkamehu, vesi, limettimehu ja raastettu limetinkuori.

Vatkaa valkuaiset ja ruokosokeri kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto muiden aineiden joukkoon. Kaada seos jäätelökoneeseen ja jäädytä koneen ohjeiden mukaan

Vinkki:
Seljankukkamehua voi valmistaa itse tai ostaa tiivisteenä hyvin varustetuista elintarvikeliikkeistä.

Ehkä sinua kiinnostaa...