Raparperipiirakka
© wichmann+bendtsen

Raparperipiirakkaa ja skyr-kermaa

Vieraiden kestitsemiseen sopii mainiosti herkullinen keikausraparperipiirakka skyr-kerman kera.

maanantai 23. toukokuuta 2016 teksti Michelle Kristensen

Raparperipiirakka

12 annosta

9-11 raparperinvartta
1/6 tl steviaa
1/5 tl vaniljajauhetta
1 tl raastettua inkivääriä
1½ dl vettä
Taikina
175 g mantelijauhetta
50 g kookoskuitujauhetta
50 g tattarijauhoja
2 rkl unikonsiemeniä
1/5 tl steviaa
½ tl leivinjauhetta
¼ tl vaniljajauhetta
4 munaa
1 sitruunan mehu, ½ sitruunan raastettu kuori
1 dl oliiviöljyä
1 dl maustamatonta skyriä
3 rkl agavesiirappia
½-1 dl kevytmaitoa
Kastike
6 dl maustamatonta skyriä
⅛ tl steviaa
2 rkl raparperin keitinlientä

 

Raparperipiirakan ja skyr-kerman valmistus

  • Leikkaa raparperit 5 cm:n paloiksi.
  • Pane ne muiden ainesten kanssa kattilaan ja keitä 3−7 min. Varo keittämästä raparperinpaloja liikaa, etteivät ne menetä muotoaan.
  • Ota raparperinpalat kattilasta ja keitä lientä vähän kokoon.
  • Vatkaa keltuaiset, skyr, öljy, agavesiirappi, sitruuna ja maito sekaisin. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne munamassaan.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto varovasti käännellen muiden aineiden joukkoon. Vuoraa tasapohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla.
  • Levitä raparperit kauniisti vuoan pohjalle ja kaada taikina päälle.
  • Paista kiertoilmauunissa 175 asteessa 45−55 min.
  • Anna jäähtyä ja kumoa kakku tarjoiluvadille, jolloin raparperit jäävät pinnalle.
  • Kastike: Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja tarjoa kastike kakun kanssa.

Yhden annoksen ravintosisältö

Energiaa: 305 kcal
Proteiinia: 13,83 g
Rasvaa: 19,16 g
Hiilihydraatteja: 20,25 g
Kuitua: 6 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee