Punajuuri-suklaapalloja vadilla
© wichmann+bendtsen

Punajuuri-suklaapallot

Hemmottele itseäsi hurmaavan värisillä ja makuisilla herkkupalloilla.

tiistai 10. lokakuuta 2017 teksti Signe Leth

Punajuuri-suklaapallot

12 kpl

100 g punajuuria
100 g tummaa suklaata
2 rkl akaasiahunajaa
75 g kylmää kookosmaitoa
1 rkl pakastekuivattua, jauhettua punajuurta tai tummaa kaakaojauhetta

Punajuuri-suklaapallojen valmistus

  • Kuori punajuuret, kiedo ne folioon ja paista 180 asteessa kypsäksi – noin 45 minuuttia.
  • Soseuta punajuuret.
  • Sulata suklaa kasarissa miedolla lämmöllä ja lisää sulaneeseen suklaaseen akaasiahunaja ja kookosmaidon kiinteä osa. Kiinteä osa on helppo erottaa nesteestä, kun laittaa kookosmaidon yöksi jääkaappiin.
  • Yhdistä punajuurisose ja suklaaseos. Laita seos puoleksi tunniksi jääkaappiin, jotta se kiinteytyy niin, että sitä voi työstää.
  • Pyöritä seoksesta 12 pientä pallosta ja kuorruta ne punajuuri- tai vadelmajauheella tai kaakaolla. Säilytä pallot jääkaapissa tarjoiluun saakka.

Punajuuri maistuu myös herkullisessa punaisessa smoothiessa!

Ravintosisältö/pallo

Energiaa: 80 kcal
Proteiinia: 0,9 g
Rasvaa: 3,7 g
Hiilihydraattia: 11 g
Kuitua: 0,6 g

Punajuuria
Ei enää punaisia käsiä

Punajuuren väri on kaunista punajuuressa – ei kokin käsissä. Voit välttää värjäytymät käyttämällä kertakäyttökäsineitä, kun käsittelet punajuuria ja suojata myös leikkuulaudan muovipussilla.

© wichmann+bendtsen

Ehkä sinua kiinnostaa...