Pizzalettuja
© wichmann+bendtsen

Pizzaletut hedelmätäytteellä

Pizza ja hedelmät... lempparimme yhdistyivät!

perjantai 10. helmikuuta 2017 teksti Signe Leth

Pizzaletut hedelmätäytteellä

2 hengelle

Vadelma-chiamarmeladi

2 dl vadelmia, tuoreita tai pakastettuja

½ tl vaniljajauhetta

½ dl vettä

2 rkl chian siemeniä

1 rkl akaasiahunajaa

Lettutaikina

2 munaa

1 dl maitoa

2 rkl rahkaa

1 rkl akaasiahunajaa

2 tl chian siemeniä

1½ dl tattarijauhoa

½ tl vaniljajauhetta

1/3 tl kanelia

ripaus suolaa

1/3 tl leivinjauhetta

1/3 tl ruokasoodaa

Täytteet

1 kiivi

½ banaania

1 viikuna

½ dl mustikoita

½ passiohedelmä

1 rkl kookoslastuja

Pizzalettujen valmistus

  • Kiehauta ulkomaiset vadelmat. Soseuta vadelmat kulhossa. 
  • Lisää muut marmeladin ainekset ja sekoita. 
  • Laita kulho tunniksi jääkaappiin, niin chian siemenet imevät nesteen itseensä.
  • Vispaa lettutaikinan ainekset tasaiseksi taikinaksi. 
  • Anna taikinan levätä 5-10 minuuttia.
  • Kuumenna paistinpannu ja kaada taikinaa pannulle. 
  • Paista lettua kunnes taikina alkaa kuplia keskeltä ja pohja on kauniin kullanruskea. 
  • Käännä lettu ja paista vielä noin 1 minuutti. 
  • Jatka kunnes kaikki taikina on paistettu.
  • Tarjoa lisukkeena marmeladia, kiiviä, banaania, viikunaa, passio­hedelmää ja kookoslastuja.

Vinkki

Marmeladi sopii hyvin myös leivän päälle. Tee kerralla suurempi annos ja säilytä jääkaapissa.  

KUNTO PLUSSAN letturesepteillä valmistat herkulliset letut vaikka aamiaisksi tai välipalaksi!

Ravintosisältö/annos

Energiaa 581 kcal
Proteiinia 19,5 g
Rasvaa 15,1 g
Hiilihydraattia 98,4 g
Kuitua 13,8 g

Ehkä sinua kiinnostaa...