Lautasellinen pinkkejä ohukaisia, marjoja ja rahkaa
© Wichmann+bendtsen

Pinkit ohukaiset

Riemastuttavat räiskäleet valloittavat värillään

maanantai 18. heinäkuuta 2016 teksti Signe Leth & Martin Kreutzer

Pinkit ohukaiset

6 kpl/2 annosta

Ohukaistaikina

2 munaa
1 banaani
4 mansikkaa
4 rkl punajuurimehua
70 g kaurahiutaleita
¼ tl leivinjauhetta
½ tl vaniljajauhetta
1 rkl akaasiahunajaa
n. 1/2 tl kookosöljyä paistamiseen


Täyte

½ dl skyriä tai rahkaa
¼ tl vaniljajauhetta
½ rkl akaasiahunajaa

Pinkkien ohukaisten valmistus

Letut

  • Sekoita ainekset (kookosöljyä lukuunottamatta) tasaiseksi ja ohueksi taikinaksi. 
  • Anna taikinan turvota 5–10 minuuttia. 
  • Lämmitä ohukaispannua keskilämmöllä ja pane hieman kookosöljyä pannun koloihin. 
  • Kun öljy on sulanut, kaada taikinaa pannulle noin 3 rkl ohukaista kohden.
  • Paista pari minuuttia, kunnes taikina alkaa kuplia ja ohukaisen paistopuoli muuttuu aavistuksen kullanruskeaksi. 
  • Älä anna ohukaisen ruskistua liikaa, jotta heleä pinkki väri säilyy.
  • Paista ohukaista toiselta puolelta noin minuutin ajan.
Täyte
  • Sekoita kaikki täytteen ainekset huolellisesti yhteen.
  • Tarjoa ohukaiset jälkiruokana tai aamiaiseksi täytteen ja tuoreiden mansikoiden kera.
Ravintosisältö/annos
Energiaa 400 kcal
Proteiinia 16,3 g
Rasvaa 11,5 g
Hiilihydraattia 60,5 g
Kuitua 5,4 g

Ehkä sinua kiinnostaa...