Inkiväärijäätelöä pyöreässä astiassa.

Koristele annos pakastekuivatuilla vadelmilla.

© Tina Brok Hansen

Maailman ihanimman inkiväärijäätelön valmistus

Inkiväärijäätelö vie kielen mennessään – samalla saat hyödyn inkiväärin terveyttä edistävistä vaikutuksista. Katso resepti täältä.

keskiviikko 17. elokuuta 2016 teksti Sandra Pugliese/Martin Krautzer

Inkiväärijäätelö on täydellinen herkku, joka tyydyttää vaativankin makeannälän ja jota voi nautiskella hyvällä omallatunnolla.

Inkivääri on nimittäin varsinainen superfood, joka mm. auttaa notkistamaan niveliä, estämään pahoinvointia sekä helpottamaan ilmavaivoja ja kuukautiskipuja.

Inkivääriä voi nauttia monella tapaa, tässä ehkä yksi herkullisimmista!

 

Inkiväärijäätelö

N. 0,5 l. Valmistusaika: 20 minuuttia

  • 25-30 g tuoretta kuorittua inkivääriä
  • 1 rkl inkiväärisiirappia
  • 75 g hunajaa
  • 1 luomusitruuna
  • 4 isoa kananmunan keltuaista
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 vaniljatanko
  • ripaus Himalajan suolaa

 

Valmistus

Raasta kuorittu inkivääri hienoksi ja pane se sekä inkiväärisiirappi ja hunaja pieneen kattilaan. Anna seoksen kiehua hiljalleen puoli minuuttia ja sammuta levy. Anna jäähtyä.

 Huuhdo sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Vatkaa keltuaiset sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vaniljansiemenet kermaan ja vatkaa kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jäähtynyt inkiväärisiirappiseos, keltuaisvaahto, kermavaahto, sitruunankuoriraaste ja suola. Jäädytä ja, nauti sellaisenaan tai pakastekuivatuilla vadelmilla koristeltuna.

Lisää aiheesta


Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee