Lettuja ja mustikoita
© wichmann+bendtsen

Kuohkeat mustikkaletut ja mustikkarahkaa

Tällä jälkiruualla voi herkutella ilman huonoa omaatuntoa! Kuohkeat letut ja mustikkarahka vievät kielen mennessään.

tiistai 14. helmikuuta 2017 teksti Signe Leth

Kuohkeat mustikkaletut ja mustikkarahkaa

2 hengelle

Lettutaikina

1 erittäin kypsä banaani

2 munaa

1½ dl kaurahiutaleita

½ tl vaniljajauhetta

1/3 tl leivinjauhetta

puolen luomusitruunan raastettu kuori

1 rkl sitruunamehua

½ dl mustikoita, tuoreita tai pakastettuja

½ tl kookosöljyä paistamiseen

Mustikkarahka

½ dl pakastettuja mustikoita

1 dl rahkaa

1/3 tl vaniljajauhetta

2 rkl sitruunamehua

puolikkaan luomusitruunan raastettu kuori

½ rkl akaasiahunajaa

Päälle

½ dl mustikoita

5 g raastettua tummaa suklaata (vähintään 70 % kaakaota)

Lettujen ja mustikkarahkan valmistus

  • Sekoita mustikoita lukuunottamatta kaikki taikinan ainekset tasaiseksi taikinaksi. 
  • Anna taikinan levätä 5-10 minuuttia.
  • Kuumenna paistinpannu ja sulata kookosöljy. 
  • Annostele taikinaa pannulle. 
  • Leivinjauhetta sisältävät amerikkalaistyyppiset letut turpoavat pannulla ja niistä tulee paksumpia kuin tavallisista. 
  • Ripottele 1 tl mustikoita pannulla paistuvan letun päälle.
  • Paista lettua pari minuuttia, kunnes taikina alkaa kuplia keskeltä, ja pohja on kauniin kullanruskea. 
  • Käännä lettu ja paista vielä noin 1 minuutti.
  • Sekoita mustikkarahkan ainekset.
  • Annostele letuille mustikkarahka ja mustikoita. 
  • Raasta päälle tummaa suklaata.

Lisää herkullisiä ohukaisreseptejä täältä!

Ravintosisältö/annos

Energiaa 352 kcal
Proteiinia 17,4 g
Rasvaa 12,3 g
Hiilihydraattia 45,9 g
Kuitua 5,8 g

Ehkä sinua kiinnostaa...