Kikherneblondie
© wichmann+bendtsen

Proteiinia ja hyvää rasvaa kikherneblondiesta

Kikherne on hummuksesta ja falafelista tuttu ruoka-aine, mutta niitä voi käyttää myös salaateissa ja pataruuissa – ja leivonnaisissa.

keskiviikko 30. elokuuta 2017 teksti Signe Leth

Kikherneblondiet tahinikuorrutuksella

9 palaa

1 tölkki kypsiä kikherneitä tai 240 g itse keitettyjä kikherneitä
1 muna
½ dl akaasiahunajaa
1 rkl tahinitahnaa
1 dl maapähkinävoita
1 tl vaniljajauhetta
1 dl kookossokeria tai kidesokeria
½ tl leivinjauhetta
1/3 tl ruokasoodaa


Tahinikuorrutus

1 tl tahinitahnaa
1 tl akaasiahunajaa
1-2 tl vettä
¼ tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa


Koristeeksi

100 g marjoja
syötäviä kukkia

Valmistus

  • Sekoita blondieainekset teho­sekoittimessa tasaiseksi taikinaksi.
  • Levitä taikina 20 x 20 cm vuokaan ja kypsennä kullanruskeaksi 175 asteessa noin 25 minuuttia.
  • Sekoita tahinikuorrutuksen ainekset.
  • Anna taikinalevyn jäähtyä vuoassa.
  • Valuta tahinikuorrutus taikinalevyn päälle, jaa se yhdeksään osaan ja koristele marjoilla ja kukilla. 

Ravintosisältö/annos

Energiaa 195 kcal
Proteiinia 6,2 g
Rasvaa 9 g
Hiilihydraattia 23,8 g
Kuitua 2,7 g 

Ehkä sinua kiinnostaa...