Hedelmä- ja lakurullat

Hedelmä-, marja- ja lakritsirullat ilman sokeria.

sunnuntai 28. elokuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

Sweet‘n'sour

9 kpl

300 g mangoa (mieluiten
pakastettua ja osittain sulanutta)
10 kuivattua pehmeää aprikoosia (on tärkeää, että aprikoosit ovat pehmeitä)
1 veitsenkärjellinen vaniljajauhetta
1 veitsenkärjellinen steviaa


Wild'n'berry


9 kpl
300 g pakastevadelmia
1 banaani
1 tl steviaa
1 veitsenkärjellinen vaniljajauhetta

Fruity licorice

9 kpl

6 dl sokeritonta omenasosetta
2 tl hienoa lakritsijauhetta


Valmistus

  • Pane hedelmärullien aineet monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi massaksi. Massaan ei saa jäädä isoja hedelmän- tai marjanpaloja, vaan sen tulee olla tasaista ja hienojakoista.
  • Sekoita lakritsirullien omenasose ja lakritsijauhe keskenään.

  • Vuoraa kolme paistopeltiä leivinpaperilla ja levitä jokainen massa omalle pellilleen. Tasoita niin, että massaa on yhtä paksu kerros joka paikassa. Massaa tulee olla leivinpaperin juuri ja juuri peittävä ohut kerros.

  • Paista massaa kiertoilmauunissa 50 asteen lämmössä 8‒10 tuntia (levyn paksuuden mukaan). Avaa uuninluukku muutaman kerran paistamisen aikana, että saat ylimääräisen höyryn ja kosteuden uunista pois.

  • HUOM! Jos massaa on paksulti pellillä, paistoaika voi olla vielä pidempi. Levy on valmis, kun se on kuiva (ei kuitenkaan rapea).

  • Irrota levy leivinpaperista ja leikkaa se saksilla noin 3 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Kääri suikaleet rullalle. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa tai lasitölkissä.

Rullat säilyvät jääkaapissa noin kuukauden.

Ehkä sinua kiinnostaa...