Banaanitriojäädykettä leikkuulaudalla
© wichmann+bendtsen

Banaanitriojäädyke

Triojäätelö on jätskien ikiklassikko. Tämä terveellinen versio valmistuu helposti kotikeittiössä.

torstai 15. maaliskuuta 2018 teksti Signe Leth

Banaanitriojäädyke

10 viipaletta

Suklaakerros: 
2½ suurta, pakastettua banaania (käytä kypsiä banaaneja) 
½ dl maitoa
½ tl vaniljajauhetta
1 rkl akaasiahunajaa
1-2 rkl tummaa kaakaojauhetta 

Mansikkakerros: 
2½ suurta, pakastettua banaania, käytä kypsiä banaaneja
½ dl maitoa
½ tl vaniljajauhetta
1 rkl akaasiahunajaa
1 dl mansikoita 

Vaniljakerros: 
3 suurta, pakastettua banaania, käytä kypsiä banaaneja
½ dl maitoa
1 tl vaniljajauhetta  

Koristeeksi
Mansikoita

Valmistus

  • Valmista ensin suklaakerros. Viipaloi jäiset banaanit ja sekoita niitä tehosekoittimessa muiden aineiden kanssa, kunnes seos on paksua ja tasaista. 
  • Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla ja kaada seos vuokaan. Pane vuoka pakastimeen tunniksi jähmettymään. Valmista mansikkakerros ja kaada se vuokaan. Lisää parin tunnin pakastamisen jälkeen vielä vaniljakerros. 
  • Pidä jäädykettä pakastimessa vielä pari tuntia, niin, että se jäätyy kokonaan. Jäädyke sulaa nopeasti, joten ota se pakastimesta vasta juuri ennen tarjoilua. Viipaloi tarjolle ja koristele halutessasi tuoreilla mansikoilla.

Ravintosisältö/viipale:

Energiaa: 115 kcal
Proteiinia: 2,1 g
Rasvaa: 0,6 g
Hiilihydraattia: 26,1 g
Kuitua: 2,1

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee