Inkiväärillä ja katajanmarjoilla maustettu kiivihilloke

Lisukkeita

keskiviikko 11. marraskuuta 2009 teksti KUNTO PLUS

500 g ruokosokeria
12 katajanmarjaa
1 sitruunan mehu
½ dl omenaviinietikkaa
500 g kiivejä
4 viipaletta tuoretta inkivääriä


Valmistus

Sekoita sokeri, katajanmarjat, sitruunamehu sekä omenaviinietikka keskenään ja kiehauta seos.

Kuori ja lohko kiivit. Lisää kiivilohkot ja jatka keittämistä 2 min.

Kaada seos säilöntäaineliuoksella huuhdottuun lasitölkkiin ja pane inkivääriviipaleet päälle. Sulje tölkki, anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa.

Kiivihilloke säilyy noin kuukauden. Jos haluat pitempään säilyvää hilloketta, käytä siihen säilöntäainetta pakkauksen ohjeen mukaan.

Liemi on sakeaa, joten sitä voi käyttää jäätelön tai jälkiruokien kastikkeena. Kiivihilloke maistuu juuston, kalan tai linnun lisukkeena.

Ehkä sinua kiinnostaa...