Speltti-suklaamuffinit

Valmista taikina edellisenä iltana, pane se yöksi lepäämään jääkaappiin ja paista aamulla tuoreet sämpylät.

maanantai 22. elokuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

Valmistusaineet

10 g hiivaa
3 dl vettä
½ dl piimää
2 tl merisuolaa
1 tl ruokaöljyä
200 g karkeaa spelttijauhoa
250 g vehnäjauhoja
200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 60–70 %) rouheena


Valmistelut

  • Lämmitä vesi ja piimä kädenlämpöiseksi ja liuota nesteeseen hiiva.
  • Lisää suola, öljy ja spelttijauhot.
  • Lisää noin puolet vehnäjauhoista; niin, että taikinasta tulee paksuhkoa puuroa.
  • Anna taikinan levätä jääkaapissa seuraavaan päivään.


Valmistus

  • Kun taikina on levännyt yön jääkaapissa, lisää loput jauhot ja suklaa ja alusta taikina pöydällä tasaiseksi.
  • Pyöritä taikinasta pieniä pullia ja pane ne tukeviin muffinivuokiin.
  • Anna kohota 20 min ja paista 200-asteisessa uunissa 20 min.

Ehkä sinua kiinnostaa...