Uppomuna parsan ja ilmakuivatun kinkun kera - vain 250 kcal

KUNTO PLUS -dieetti: Uppomuna parsan ja ilmakuivatun kinkun kera

Ihanan värikäs lounas!

maanantai 21. syyskuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

1 annos

  • 75 g vihreää parsaa
  • 1 tl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 1 keskikokoinen kananmuna
  • Valkoviinietikkaa
  • Merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
  • 2 viipaletta ilmakuivattua kinkkua

  • 10 g parmesaanilastuja
  • 20 g mustia oliiveja (= 5 kpl kivellisiä oliiveja)


Valmistus

  • Katkaise parsoista puisevat päät pois kohdasta, josta ne luontaisesti katkeavat, kun taivutat parsanvarren loppupäätä.
  • Keitä vettä kattilassa ja lisää hieman suolaa. Kun vesi kiehuu kunnolla, lisää parsat. 
  • Nosta ne vedestä 30 sekunnin jälkeen lautaselle ja kaada päälle oliiviöljyä. Peitä parsat foliolla ja pyyhkeellä, jotta parsat pysyvät lämpiminä.
  • Kuumenna samaan aikaan parsojen keitinveden kanssa vettä toisessa kattilassa kananmunan uppokeittämiseen. Lorauta tilkka etikkaa veteen.
  • Riko kananmuna pieneen kulhoon. Tee veteen pyörre vispilällä, ja laske kanamuna varovasti pyörteeseen. Pidä vesi juuri kiehumaisillaan, se eisaa kiehua. Uppomuna on valmis 2 ½ minuutin jälkeen, jolloin muna on puolikypsä.
  • Nosta muna reikäkauhalla lautaselle. Lisää päälle ripaus suolaa ja vastajauhettua pippuria. Asettele viereen kinkku, parmesaanilastut ja oliivit.
  • Huom! Mikä tahansa ilmakuivattu kinkku käy. 


MUNAFAKTAA: Miksi kananmuna on terveellistä syötävää? Me kerromme! 


Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee