Pinaatti-savupallas ja jogurttikastike

Savupallasta, pinaattia ja jogurttikastiketta "crunchin" eli muruseoksen kera.

tiistai 13. lokakuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Ainekset

5 annosta

1 kg tuoretta pinaattia
Muskottipähkinää
1 luomusitruuna
Merisuolaa, mustapippuria
200 g savupallasta
200 g kreikkalaista jogurttia

Muruseos

50 g spelttihiutaleita
50 g kaurahiutaleita
50 g kurpitsansiemeniä
100 g hunajaa
3 rkl omenaviinietikkaa
2 tl merisuolaa


Valmistus

Crunch

  • Kuumenna hunaja, etikka ja suola kiehuvaksi. Kun seos alkaa kiehua, lisää hiutaleet ja siemenet.
  • Ruskista huolellisesti sekoittaen.
  • Jäähdytä lautasella.

Pinaatti & pallas

  • Pehmennä puolet pinaatista kääntelemällä lehtiä kuumalla paistinpannussa sitruunankuoriraasteen ja -mehun kanssa. Raasta mausteeksi muskottipähkinää.
  • Kun pinaattierä on mennyt kasaan, lisää loput (säästä muutama lehti koristeeksi).
  • Sammuta levy, sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Lusikoi jogurtti tarjoiluastioihin, lisää pinaatti ja savupallas.
  • Koristele muruseoksella ja pinaatinlehdillä.


Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee