Aamiaismunia
© wichman+bendtsen

Aamiaismunat - Paistetut pilvet

Vaihtelua aamiaispöytään uunissa paistetuista aurinkokuivatulla tomaatilla ja persiljalla ryyditetyistä kukkakaali-kananmunapilvistä.

tiistai 15. maaliskuuta 2016 teksti Michelle Kristensen

Paistetut pilvet

7 kpl

½ kukkakaalia
7 munaa
3 rkl mantelijauhetta
1 kourallinen lehtipersiljaa
1 kourallinen aurinkokuivattuja tomaatteja
3 rkl täysjyväriisijauhoja
2 tl psylliuminkuorijauhetta (esim. Virtasalmen psylliumia tai fiberHUSKIA)
Päälle
Punaista paprikaa, punasipulia tms.

 

Valmistus

 

  • Jauha kukkakaali hienoksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.
  • Erota munista keltuaiset ja valkuaiset varovasti niin, että keltuaiset pysyvät ehjinä
  • Sekoita valkuaiset, kukkakaali, psylliuminkuorijauhe, mantelijauhe, hienonnettu persilja, hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit ja täysjyväriisijauho keskenään.
  • Jaa seos kahdeksaksi ”pilveksi” leivinpaperin päälle pellille ja tee keskelle pieni syvennys.
  • Paista pilviä 175 asteessa kiertoilmauunissa 20 minuuttia. Ota pelti uunista pois ja valuta keltuaiset auringoiksi pilvien keskelle tehtyihin syvennyksiin. Jatka paistamista 2−3 minuuttia.
  • Ripottele kasvikset päälle ennen tarjoamista.

Ravintosisältö/paistettu pilvi

Energiaa: 159,6 kcal
Proteiinia: 10,4 g
Rasvaa: 8,3 g
Hiilihydraattia: 10,6 g
Kuitua: 1,2 g

 

 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee