Nainen syö donitsia avoimen jääkaapin edessä
© iStock

Sorrutko lohtusyömiseen?

Ihmisen suhde ruokaan vaihtelee persoonasta riippuen. Syötkö salaa tai onko sinun vaikea hahmottaa, koska sinulla on nälkä? Saatat sortua lohtusyömiseen. Kerromme lohtusyömisen tunnusmerkit.

maanantai 28. elokuuta 2017 teksti KUNTO PLUS

Miksi tekee mieli lohtusyödä? 

Moni meistä turvautuu lohtusyömiseen silloin, kun olo tuntuu oikein kurjalta. Herkkujen syöminen saa aivojen mielihyvähormonit liikkeelle, mikä kohentaa mielialaa ainakin hetkellisesti.

Lohtusyömisellä on haittansa, sillä se saattaa helposti muuttua tavaksi ratkaista ongelmatilanteita. Ongelmat eivät yleensä kuitenkaan ratkea syömällä. Paino kylläkin nousee.

6 lohtusyömisen merkkiä

  1. Syöminen rauhoittaa oloasi haasteiden ja pahan mielen iskiessä.
  2. Tunnet huonoa omaatuntoa siitä, että olet syönyt lohduksesi jotakin oikein epäterveellistä.
  3. Kun haluat hemmotella itseäsi, päädyt aina syömään, useimmiten epäterveellisesti.
  4. Syöt usein salaa, koska häpeät nauttimiesi herkkujen määrää.
  5. Tunnet usein olosi voimattomaksi ja ärtyneeksi, vaikka nautit energiapitoisia herkkuja.
  6. Sinulla ei ole selvää käsitystä siitä, millaista ruokaa oikeasti tarvitsisit. KUNTO PLUS suosittelee

Jos kärsit urheiluvammoista, on erityisen tärkeää, että otat sen huomioon liikuntaharrastuksissasi ja käytät asianmukaisia varusteita. Jos rasitat vammakohtaa liiaksi ja käytät varusteita, joissa ei pysy tarpeeksi lämpimänä ja kuivana, vammojen paraneminen kestää pitkään, ja ne saattavat jopa uusiutua.

On tärkeää pukeutua sään mukaisesti. Jos vaivana ovat polvi- ja nivusvammat ja huonosti paranevat tai helposti uusiutuvat venähdykset, on hyvä käyttää trikoita, joiden leikkaus ja materiaali tukee lihaksia.

KUNTO PLUSsan tilaajalahjana olevat Active Fitin tekniset talvijuoksuhousut istuvat hyvin ja ovat mukavat yllä. Housujen talvikäyttöön suunniteltu materiaali on lämmintä ja hengittävää, ja lahkeissa on heijastimet edessä ja takana niin, että näyt pimeällä. Kosteutta siirtävä materiaali varmistaa, että iho pysyy juoksulenkillä kuivana ja mukavan lämpimänä. Materiaali tuntuu miellyttävältä yllä, ja litteät saumat eivät hankaa ihoa. Housuissa on myös näppärä pikku tasku, joustovyötärö ja lahkeissa heijastinyksityiskohdat edessä ja takana. Kun nyt tilaat tekniset juoksuhousut ja 4 KUNTO PLUS -lehden numeroa, etusi on 77,90 euroa!

Katso hyvä tarjous täältä

Ehkä sinua kiinnostaa...