Kollageenikonvehteja

Maistuisivatko kollageenikonvehdit?

Kollageeni on jo pitkään tunnettu ihovoiteissa, mutta nyt sitä voi nauttia myös sisäisesti ihon sileänä ja kimmoisana pysymisen toivossa.

perjantai 11. maaliskuuta 2016 teksti Karen Lyager Horve

Kollageeni, ihon tärkein sidekudosproteiini, on yksi kuumimmista ruokatrendeistä Yhdysvalloissa.

Kollageeni tekee ihosta sileän ja kimmoisan, mutta valitettavasti sen muodostuminen vähenee iän myötä. Tuoreiden tutkimusten mukaan kollageeni­pitoinen ruoka ja ravintolisät voivat ehkäistä ryppyjä ja säilyttää ihon kimmoisuuden.

Niinpä markkinoille tulvii ikääntymisen merkkejä ehkäiseviä kollageenituotteita. Tällaisia ovat mm. erimakuiset kollageenimakeiset ja -juomat, joiden kollageeni on peräisin nautojen rustoista ja jänteistä (bovine collagen).

Ehkä sinua kiinnostaa...