Kefiiriä tai jogurttia

Kefiirin paluu

Kefiiri on vanha tuttu terveellinen piimä.

perjantai 11. maaliskuuta 2016 teksti Karen Lyager Horve

Kefiiri on Kaukasukselta kotoisin oleva maitohappobakteereita sisältävä juoma, joka vuosikymmeniä sitten oli Suomessakin suosittu terveystietoisten kuluttajien keskuudessa.

Sitten muut hapanmaitotuotteet, kuten kreikkalainen jogurtti ja rahka valtasivat alaa, mutta nyt kefiiri on tehnyt lännessäkin näyttävän paluun sekä maustamattomana että erilaisina  makuvaihtoehtoina.

Sama pätee kaikkiin probiootteja sisältäviin tuotteisiin – rahkoja ja skyrejä ja viiliä ja piimää ja muita probioottisia bakteereita sisältäviä hapanmaitotuotteita ei ole koskaan ollut tarjolla niin paljon kuin nyt.

Ehkä sinua kiinnostaa...