Vaalea nainen istuu pöydän ääressä hedelmäpaljouden edessä
© iStock

Neljä superterveellistä hedelmää

Vaihtelua hedelmäkoriin! Näistä hedelmistä saat runsaasti tärkeitä ravintoaineita.

torstai 4. toukokuuta 2017 teksti Anja Bruneskjold

Hedelmiä ja marjoja kannattaa syödä runsaasti ja monipuolisesti, sillä niissä on runsaasti elimistölle tärkeitä ravintoaineita. Alla muutama vaihtoehto terveelliseen herkutteluun hedelmäkorin vakiovieraiden ohelle.

1. Acai-marjat

Acai-marjat sisältävät tunnetusti runsaasti antioksidantteja, jotka voivat vähentää tulehdusta elimistössä. Niissä on myös runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita ja myös omega-6- ja omega-9-rasvahappoja. Acai-marjat sopivat mainiosti smoothieen tai niitä voi ripotella vaikkapa jogurtin tai puuron joukkoon.

2. Mustikat

Kotimainen superfoodimme ei kalpene eksoottisempien marjojen rinnalla: mustikat sisältävät kuitua sekä muun muassa C- ja E-vitamiineja, sinkkiä, magnesiumia ja kaliumia. Niissä on myös antioksidatiivisesti vaikuttavia flavonoideja. Mustikka on myös varsin monikäyttöinen ruualaitossa: maistuvat sellaisenaan jogurttiin tai puuroon ripoteltuna sekä vaikkapa marjapiiraissa tai -keitoissa. Mustikka sopii mainiosti myös raaka-aineeksi raakapuuroon, jonka voi antaa tekeytyä yön yli jääkapissa ja nauttia herkullisena aamiaisena.

3. Kookos

Kookospähkinässä on kuitua ja proteiinia sekä vitamiineja ja kivennäisaineita kuten B-vitamiineja, C-vitamiinia, foolihappoa, kaliumia, rautaa ja seleeniä. Kookosöljy on myös mainio vaihtoehto paistamiseen. Kookoksessa on tosin myös runsaasti rasvaa, joten kookoksella kannattaa herkutella kohtuudella.

4. Greippi

Greippi sisältää runsaasti C-vitamiinia mutta vähemmän sokeria kuin monet muut hedelmät. Greipin onkin mainio hedelmä painonpudottajalle, sillä siinä on varsin vähän energiaa mutta mukavasti kuitua. Happaman ystävälle se menee myös herkusta.

KUNTO PLUS suosittelee
Saatko liikaa kaloreita päivän mittaan? Fooddiary.fi tarjoaa innostavia ja kevyitä ruokaohjeita, ja sen avulla saat nopeasti käsityksen ruokavaliostasi ja kaloriensaannistasi.
Kokeile Fooddiary.fi 5 päivää ilmaiseksi

Ehkä sinua kiinnostaa...