© iStock

Näin voit estää banaanien tummumisen

Hevi-osastolla homma lähti vähän lapasesta ja nyt sinulla on 15 banaania, joihin ovat jo ilmestyneet ensimmäiset tummat läikät... Mikä neuvoksi, ettei hyviä hedelmiä tarvitsisi heittää hukkaan?

perjantai 30. kesäkuuta 2017 teksti Sørine Nørreslet

Näin pidät banaanit tuoreena

Kun joskus halvalla saa, niin banaanejakin voi tulla ostettua yli tarpeen. "Kilo eurolla" kuulostaa erittäin hyvältä kaupalta, mutta todellisuudessa banaaneista voi olla viikon päästä vielä puolet syömättä, ja nekin alkavat vääjäämättä vähitellen tummua.

Kun roskiinkaan ei viitsi heittää, ainoa vaihtoehto lienee syödä banaanit ylikypsinä - vai olisiko kenties joku muu ratkaisu?

Yksinäinen banaani kestää pidempään

Ennen kuin banaanit ehtivät kypsyä liikaa, ota vaari Purewow-sivuston vinkistä ja irrota jokainen banaani tertusta erilleen. Kääri sitten jokaisen banaanin kanta tuorekelmuun. 

Miksi kikka toimii

Banaanin kypsymistä vauhdittaa pääasiassa sen erittämä etyleeni-kaasu. Kun kanta kelmutetaan, kypsymisprosessi hidastuu, kun kaasu ei pääse vaikuttamaan. Tällä niksillä banaanit voivat säilyä jopa neljä päivää pidempään. Mitä aiemmassa vaiheessa kannat kelmuttaa, sitä parempi.

Jos banaanit kuitenkin ehtivät kypsyä turhan tummiksi, tee niistä herkullisia ohukaisia!

KUNTO PLUS suosittelee
Fooddiary.fi sisältää yli 400 terveellistä ja kevyttä ruokaohjetta, jotka auttavat sinua kohti terveitä elintapoja.
Kokeile Fooddiary.fi 5 päivää ilmaiseksi

Ehkä sinua kiinnostaa...