Kuinka kuivattuja hedelmiä tehdään itse?

tiistai 12. lokakuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

Kysymys

Kuinka kuivattuja hedelmiä tehdään itse?


Vastaus

Hedelmiä voi hyvin kuivata itse, samoin marjoja. Veden haihtuessa hedelmien ja marjojen kuiva-ainepitoisuus tiivistyy, ne makeutuvat ja sopivat hyvin terveelliseksi vaihtoehdoksi makeannälkään. Parhaimmin, nopeimmin ja helpoimmin kuivaus onnistuu erityisellä kasvikuivurilla. Myös uunissa ja jopa huoneenlämmössä voi kuivata.

Kuivatussa tuotteessa aromit ja ravintoaineet säilyvät hyvin. Erityisesti omena sopii hyvin kuivattavaksi. Kotimaiset omenat voi kuivata kuorineen.

Siemenkodat poistetaan omenaporalla, omenat viipaloidaan noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja kuivataan kuivurissa tai uunissa alle 50 asteen lämpötilassa.

Omenarenkaat voi kuivata myös huoneenlämmössä pujotettuna ilmavasti naruihin. Kiertoilmauunissa kuivaus vie muutaman tunnin, huoneenlämmössä useita päiviä. Omenat ovat riittävän kuivia, kun ne ovat nahkamaisen sitkeitä.

Pienet marjat kuten mustikat ja karpalot laitetaan kuivumaan sellaisenaan, mansikat puolitetaan kuivumisen nopeuttamiseksi. Banaaneja voi kuivattaa viipaleina.

Kuivatut tuotteet on säilytettävä kuivassa paikassa valolta suojattuna, mieluimmin lasipurkissa tai paperipussissa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen