Nainen syö karkkia
© iStock

Karkinsyönti kannattaa

Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Mutta totta se on: karkinsyönti voi todella kannattaa.

tiistai 14. helmikuuta 2017 teksti Anja Bruneskjold

Näinä hyperterveellisen ravitsemuksen aikoina voi olla vaikeaa löytää mitään puolustusta karkinsyönnille.

Mutta ehkä siinäkin on omat hyötynsä.

Australialaistutkimuksessa havaittiin yhteys glukoosin, eli karkin sisältämän sokerin, ja karkkia syövien ihmisten paremman itsehillinnän välillä.

Voisi siis väittää, että glukoosi harjoittaa ihmisen itsehillintää, jolloin ihmisen on helpompi selviytyä stressaavista tai vaikeista tilanteista.

Australialaistutkijat eivät kuitenkaan ole tuloksista vielä täysin varmoja, sillä heidän oletuksensa mukaan myös elinympäristöllä on suuri vaikutus ihmisen kykyyn hillitä itseään.

Sitä paitsi karkkia ei voi syödä suuria määriä ilman, että sillä olisi kielteinen vaikutus terveyteen ja hyvinvointiin. Tutkijat tekevät siis vielä lisätutkimusta aiheen parissa. Ongelmana on vain se, että tutkijoiden on vaikea löytää tutkimukseen ihmisiä, jotka olisivat valmiita syömään suuria määriä karkkia tutkimuksen aikana.

No, ainakin tämä on hyvä syy kävellä kaupassa irtokarkkihyllyn kautta hieman useammin - ilman syyllisyyttä!

Ehkä sinua kiinnostaa...