Nainen syö suklaata
© colourbox

Helli vatsaa suklaalla ja pähkinöillä

Suklaata ja pähkinöitä voit syödä hyvällä omallatunnolla. Ne ovat sekä herkullisia että hyväksi suoliston bakteereille.

tiistai 23. elokuuta 2016 teksti Irene Brøndum
Sokeripitoinen ruoka vähentää sekä bakteerien kirjoa että hyvien bakteerien osuutta bakteerikannasta. Suklaa sisältää sokeria, mutta tummassa suklaassa on runsaasti antioksidantteja ja ravintokuitua, joiden vaikutus on sokeria merkittävämpi. Myös pähkinöissä on paljon antioksidantteja ja kuitua, jotka kuuluvat hyvien suolistobakteerien lempiruokiin.

Saadakseen kaiken irti tumman suklaan hyödyistä kannattaa valita suklaa, jonka kaakaopitoisuus on mahdollisimman suuri. Pähkinät ja mantelit on hyvä syödä paahtamatta ja suolattomina.

Ehkä sinua kiinnostaa...