Nainen pitelee vaakaa hymyillen
© Colourbox

4 tyhmää tapaa, jotka kerryttävät kiloja

Tietyt tottumukset voivat nostaa painoa huomaamatta.

tiistai 11. lokakuuta 2016 teksti Anja Bruneskjold

Tapoja ja tottumuksia on vaikea muuttaa, jos ne ovat vakiintuneet ihan huomaamatta. Näihin kuitenkin kannattaisi kiinnittää huomiota, jos paino ei tahdo pysyä hallinnassa.

Aina vain aerobista

Aerobinen, hapenottokykyä kehittävä ja sykettä nostava treeni on tietysti aina suositeltavaa, mutta liian yksipuolinen treenaaminen ei pidemmän päälle kehitä eikä myöskään luultavasti kuluta energiaa niin paljon kuin luulet.

Ohjelmaan kannattaa ottaa tällöin myös lihaskunto- ja voimaharjoittelua, ja painottaa sitä. Sykettä nostavan ja voimaa kehittävän treenin yhdistelmä alkaa ennen pitkää näkyä myös kropassa.

Työaika = naposteluaikaa

Kaikilla lienee tiedossa, että napostelu ei auta, jos painonhallinta lipsuu. Tapa voi kuitenkin olla juurtunut tiukkaan, jolloin todennäköisesti suuhun tulee lapattua huomaamatta enemmän kuin arvaakaan.

Rasvaa joka tuutista

Rasvaa voi helposti kertyä terveellisisiksi ajatelluista herkuista – jokunen kourallinen pähkinöitä tai kupponen voilla terästettyä "rasvakahvia" voi heilauttaa päivän energiasaldoa reippaastikin plussan puolelle, jolloin tarvittaisiin jo hurja määrä treeniä polttamaan ylimääräiset kalorit.

(Liian) paljon proteiinia

Proteiinintarve on yksilöllistä ja riippuu mm. siitä, kuinka paljon treenaat. Ylimääräinen proteiini voi kerryttää kiloja siinä missä hiilaritkin. Laske oma proteiinintarpeesi täällä!

Ehkä sinua kiinnostaa...