Lue myös

Porkkana

Nainen syö porkkanaa

Porkkanat kannattaa syödä kypsentämättä, sillä kuumentaminen tuhoaa syöpäriskiä pienentävien antioksidanttien vaikutuksen.

© iStock

Porkkanat voivat suojata syövältä

3-4 porkkanan syöminen päivittäin voi vaikuttaa paksusuolen syövän riskiin.

perjantai 4. elokuuta 2017 teksti Jeanette Linder ja Birgitte Muldbjerg

Porkkanasta apua syöpää vastaan

Porkkanat ovat herkullisia ja helppoja syödä, ja ne saattavat myös olla tehokas ase Suomessakin tavallisia paksu- ja peräsuolisyöpiä vastaan.

Tanskassa on tutkittu eläinkokeilla porkkanan vaikutuksia suolistosyöpään ja havaittu, että kypsentämättömän porkkanan sisältämät falkarinoli ja falkarindioli vähentävät paksusuolisyövän kehittymistä jopa 83 prosentilla. Vaikuttava annos vastaa ihmisellä 3-4 porkkanaa vuorokaudessa.

Tutkijat olettavat, että tulos on sovellettavissa ihmisiinkin, ja seuraavaksi pyritäänkin havainnoimaan porkkanan hyödyllisten ainesosien vaikutusta ihmisen elimistössä. Tutkimukselta odotetaan uraauurtavia tuloksia. 

Näin syöt helposti 3 porkkanaa

Aamulla

Raasta yksi porkkana puuroosi, ja ripottele päälle kanelia.

Päivällä

Pilko yksi porkkana tangoiksi, ja napostele päivän aikana.

Illalla

Valmista aterian lisukkeeksi mehevä raastesalaatti esim. porkkanasta, kaalista ja ­puolukoista tai karpaloista.

Lähde: Etelä-Tanskan yliopisto

KUNTO PLUS suosittelee
Fooddiary.fi sisältää yli 400 terveellistä ja kevyttä ruokaohjetta, jotka auttavat sinua kohti terveitä elintapoja.
Kokeile Fooddiary.fi 5 päivää ilmaiseksi

Ehkä sinua kiinnostaa...