Nainen nojaa kädellään seinään treenivaatteissa

Pienet, terveelliset muutokset kannattavat.

© iStock

6 pientä muutosta, jotka auttavat vauhdittamaan painonpudotusta

Listasimme kuusi helppoa tapaa panna laihduttamiseen vauhtia.

torstai 13. heinäkuuta 2017 teksti Anja Bruneskjold

Painonpudotuksessa pienilläkin muutoksilla voi olla iso merkitys, ja niitä on myös helppo ujuttaa osaksi arkea vähitellen. Kun muutoksesta tulee tapa, alkaa tuloksiakin pian näkyä, jolloin motivaatio vain vahvistuu entisestään.

1. Pidä ruokapäiväkirjaa

Merkitse ylös kaikki, mitä syöt ja juot päivän mittaan. Näin saat nopeasti kattavan ja rehellisen käsityksen siitä, mistä ruuista ja paljonko energiaa päivän mittaan kertyy. Itseään on todella helppo huijata, mutta ruokapäiväkirja paljastaa armotta totuuden, ja sen avulla on myös helpompi alkaa tehdä vähitellen terveellisempiä muutoksia.

2. Vähennä makean syömistä vähitellen

Kaikkia makeita herkkuja ei tarvitse jättää kuin seinään – siitä tulee vain paha mieli. Ruokapäiväkirjasta voi nähdä, paljonko makeaa tulee popsittua, jonka jälkeen määrää voi hiljalleen vähentää. Jos esimerkiksi joka päivä kahvin kanssa tulee syötyä leivonnainen, voi ensi alkuun kokeilla jättää yhden viikon leivonnaisista pois ja korvata sen jollain vähäenergiaisemmalla herkulla. Vähitellen vaihtokauppoja voi lisätä niin, ettei muutos tunnu kerralla liian radikaalilta ja rajoittavalta. 

3. Venytä lenkkiä viidellä minuutilla

Jos tapaat käydä kävelylenkillä, kokeile jatkaa lenkkiä vielä viidellä minuutilla siitä, mihin yleensä lopetat. Jokaisella askeleella on väliä! Muista myös venyttelyt kävelylenkin jälkeen.

4. Ota ilo irti askelmittarista

Askelmittari sekä motivoi liikkumaan ylipäänsä että kannustaa kävelemään vielä tavallista enemmän.

5. Hyödynnä työ- ja kauppareissut liikkumiseen

Tee kaikki lyhyemmät siirtymät, esimerkiksi työmatkat, kauppareissut ja kirjastokäynnit, jalkaisin tai pyörällä. Säästät rahaa ja luontoa ja saat samalla ilmaista liikuntaa.

6. Sovi treeneistä kaverin kanssa

Kynnys luistaa treenistä on huomattavasti korkeapi, jos niistä on sovittu etukäteen kaverin kanssa. 

Lue lisää vinkkejä painonpudotukseen!

KUNTO PLUS suosittelee
Jos todella haluat pudottaa painoa, suosittelemme sinulle Fooddiary.fi käyttöä. Ohjaamme sinua takuuvarmasti kohti toivomaasi painonpudotusta ruokavaliosi ja päivittäisen kaloriensaantisi perusteella, eikä sinun tarvitse tinkiä päivittäisistä tavoistasi.
Kokeile Fooddiary.fi 5 päivää ilmaiseksi

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee