Mikä painonhallintamenetelmä sopii sinulle?

Millainen on LCHF-dieetti?

LCHF sopii kehittäjiensä mukaan paitsi tilapäiseen painonhallintaan myös elämäntapamuutokseen. Kriitikot syyttävät LCHF:tä liian runsaasta rasvasta.

keskiviikko 3. joulukuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

LCHF-dieetti

Ruotsalaista LCHF-dieettiä (low carb high fat) ei ole suunniteltu palkästään laihduttamiseen, vaan myös niille, jotka haluavat muokata ruokavaliotaan pysyvästi.

Metodilla pyritään minimoimaan hiilihydraattien määrä ja korvaamaan ne pitkälti rasvalla.

LCHF:ssä painotetaan, että voi, kerma ja muut tyydyttyneen rasvan lähteet tekevät hyvää elimistölle ja edistävät rasvanpolttoa.

Dieetti on saanut runsaasti kritiikkiä monilta ravitsemustieteillijöltä juuri siitä, että se suosittelee syömään runsaasti rasvaa.

KUNTO PLUSsan ravitsemusasiantuntija Martin Kreutzerin kommentit

Laihdutettaessa LCHF:llä hiilihydraattien määrä on melko pieni, ja se saattaa vaikeuttaa dieetin noudattamista. Tyydyttyneen rasvan määrä saattaa syystäkin olla huolenaihe.

Vaikka nykykäsityksen mukaan tyydyttynyt rasva ei ehkä olekaan niin haitallista terveydelle kuin aiemmin luultiin, varmaa tietoa siitä ei vielä ole.

Hae inspiraatiota kevyihin resepteihin, laadi omia reseptejä tai jaa omat suosikkireseptisi muille Ruokapäiväkirjan käyttäjille.

Kokeile Ruokapäiväkirjaa 5 päivää ilmaiseksi – ja saat yhteenvedon päivittäisestä kalorien saannistasi

Ehkä sinua kiinnostaa...