Litteä vatsa - miten sen saa?

Litteä vatsa on terveyden ja toimintakyvyn kannalta parempi kuin veltto pömppövatsa! Täältä saat neuvoja ja opastusta siitä, miten voit saada kiinteän ja kauniin vatsan.

keskiviikko 8. syyskuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

Ravitsemusneuvot

Litteän vatsan saamiseksi on kiinnitettävä huomiota myös ravitsemukseen.

  • Jaa painosi kolmella ja nauti joka päivä yhtä monta desilitraa vettä.
  • Jos painat esim. 60 kiloa, nauti päivittäin 20 dl eli 2 litraa vettä. Juo sen lisäksi jokaista liikuntaan käyttämääsi 15 minuuttia kohti 2,5 desiä vettä. Jos esimerkiksi teet 30 minuutin juoksulenkin, nauti ylimääräiset 0,5 litraa vettä.

  • Juo mahdollisimman vähän aterioiden yhteydessä.

  • Juo vettä mieluiten puoli tuntia ennen ateriaa. Nesteen nauttiminen ennen ateriaa edistää ruuansulatusta. Hyvä ruuansulatus edistää ravintoaineiden imeytymistä ja kuona-aineiden poistumista.

  • Pureskele ruokasi huolellisesti. Se edistää ruuansulatusta.

  • Laske veitsi ja haarukka kädestäsi suupalojen välillä. Näin ehdit pureskella ruokasi huolella etkä tule hotkineeksi. Kun syöt hitaasti, tulet nopeammin kylläiseksi.

  • Aloita ateria kypsentämättömillä ruoka-aineilla, kuten kypsentämättömillä vihanneksilla, kasviksilla, hedelmillä ja graavatulla kalalla.

  • Mitä vähemmän käsiteltyä ravinto on, sitä enemmän siinä on entsyymejä, vitamiineja ja kivennäisaineita.

  • Vältä gluteenia sisältäviä leivonnaisia. Gluteeni on raskasta ruuansulatukselle. Gluteenin vähentäminen voi auttaa ruuansulatusongelmiin, turvotukseen ja yleiseen väsymyksen tunteeseen. Minun näkemykseni mukaan gluteenin jättäminen kokonaan pois lisää vireyttä ja parantaa ruuansulatusta.

  • Vältä vehnäpastaa (gluteenin vuoksi)

  • Syö vain vähän riisiä ja perunaa, sillä niissä on paljon energiaa. Ellet harjoittele todella runsaasti tai tee fyysisesti raskasta työtä, riisin ja perunan määrää vähentämällä voit nipistää koko joukon turhia kaloreita. Vain todella paljon liikkuva tarvitsee runsaasti hiilihydraatteja.

  • Syö kasvikset mahdollisuuksien mukaan kypsentämättöminä ja nauti ne aterian aluksi. Kaikki käsittely verottaa ruuan ravintoainesisältöä. Mitä enemmän terveellisiä ravintoaineita ruuassa on, sitä täyttävämpää se on.

  • TÄRKEÄÄ! Nauti omega-3-rasvahappolisää - mieluiten nestemäistä. Vain harva saa ravinnostaan ihanteellisesti omega-3-rasvahappoja. Omega-3-rasvahappojen puutteen oireita ovat muun muassa
  • - kuiva iho
    - toistuvat tulehdukset
    - turvotus
    - nivelvaivat
    - korkea veren triglyseriditaso
    - korkea verenpaine
    - muisti- ja mieleenpainamisongelmat
    - näköongelmat
    - tasapaino-ongelmat.


  • Syö joka aterialla kaikkia ruoka-aineryhmiä: proteiinia, hiilihydraattia ja rasvaa.

  • Suosi seuraavia:
  • - kaikkia vihanneksia, mieluiten käsittelemättöminä
    - erilaisia riisejä
    - perunoita
    - humusta, quinoaa
    - riisijauhoa
    - hirssijauhoa
    - maissijauhoa
    - tattarijauhoa
    - hirssi- ja tattarisuurimoita
    - lihaa ja kalaa
    - munia
    - probioottisia maitovalmisteita
    - soijamaitoa, riisimaitoa
    - luomuvoita, luomukermaa
    - pellavan-, seesamin- ja auringonkukansiemeniä
    - pähkinöitä
    - kasvisöljyjä
    - tummaa suklaata, jonka kaakaopitoisuus on korkea
    - kurpitsansiemeniä
    - gluteenitonta leipää.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Sisältö jatkuu mainoksen jälkee

Sisältö jatkuu mainoksen jälkee

Sisältö jatkuu mainoksen jälkee