Hyötyliikunta

Loistava tapa kuluttaa kehon vararavintovarastoja!

keskiviikko 20. heinäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

Miksi juuri hyötyliikunta käyttää vararavintovarastoja?

Tämä voi kuulostaa yllättävältä, mutta monen kohdalla arjen hyötyliikunta on viikon tehokkainta rasvanpolttoa. Minuuttia kohti laskettuna kulutus ei pärjää lenkkeilylle, aerobicille eikä muille rankoille lajeille, mutta arkiliikunta vie voiton kotiin pitkällä kokonaiskestollaan.

Hyötyliikunnan energiankulutus kasvaa kokonaisuudessaan niin suureksi, että sillä on merkitystä päivän kalorisaldoon, kunhan hyötyliikunta on päivittäistä. Ylimääräistä iloa on siitäkin, että energiaa kuluu ilman ruokahalun yltymistä mahdottomiin mittoihin.

Arkista hyötyliikuntaakin täytyy suunnitella, jotta siitä olisi hyötyä vararavintovarastojen kulumiselle. Toivotut tulokset eivät synny itsestään, vaan vasta aktiivisesta arkiliikunnasta.

Arkiliikuntastrategia

 • Opettele havitsemaan kaikki pienetkin mahdollisuudet liikkua työn ohessa. Arkiliikunta voi olla portaiden nousemista, työn tekemistä vaihteeksi seisaaltaan, roskien viemistä ulos, työtoverin toimipisteessä piipahtamista ja muita enemmän tai vähemmän spontaaneja puuhia. Ota tavoitteeksi, että liikut päivän mitaan vähintään kaksi kertaa tunnissa. 
 • Suunnittele päivä niin, että liikut työpäivän mittaan yhteensä vähintään puoli tuntia. Liikuntajaksot saavat mielellään jakaantua muutamaan eri kertaan. Hyötyliikunnaksi kelpaa esimerkiksi töihin pyöräileminen, muutaman pysäkinvälin käveleminen ennen bussiin nousemista tai pikainen kävelylenkki työpaikan lähistöllä, jos töihin mennään autolla. Arkiliikunnan kokonaishyöty lasketaan sadoissa kaloreissa, joten kehostaan saa kulutettua työviikon mittaan jopa 150 grammaa vararavintoa. 

 • Hyödynnä viikonlopun vapaa-aika. Käy viikonloppuisin pitkillä kävelylenkeillä tai tee fyysisesti raskaita kotitöitä sisällä tai pihalla.


KUNTO PLUS suosittelee:

Askelmittari innostaa liikkumaan enemmän – joka päivä!

Kävely on mainiota terveysliikuntaa, haasteena on usein vain päästä ylipäänsä liikkeelle. Askelmittari voi olla tällöin hyvä tsemppari ja motivaattori – kenties parhaita investointeja omaan hyvinvointiin!


Aktiivisuusranneke, kuten kuvan Active Life Tracker, voi kannustaa elämään aktiivisemmin. Kun voit seurata konkreettisesti, miten paljon (tai vähän) askelia kertyy, niitä pian vain TÄYTYY saada lisää mittariin.

Tutkimukset osoittavat, että askelmittarissa on todellakin taikaa. Yhdysvaltalaistutkimuksessa todettiin, että yksin askelmittarin käyttö sai ihmiset liikkumaan 27 prosenttia – tai 1,5 kilometriä – enemmän joka päivä! Lisääntyneellä liikunnalla oli myös myönteisiä vaikutuksia niin verenpaineeseen kuin painoonkin.

Haluatko lisätä liikuntaa arkeen? Askelmittari voi olla ratkaisu!

Askelmittari ja KUNTO PLUS mainioon yhteishintaan

Juuri nyt saat askelmittarilla varustetun aktiivisuusrannekkeen ja KUNTO PLUS -lehden mainioon yhteishintaan. Active Life Tracker -aktiivisuusranneke on todella monipuolinen treenikaveri:

 • Askelmittari – askelmittari kirjaa jokaisen päivän mittaan ottamasi askeleen

 • Rajaton muisti – säilytät tiedot askelmääristä päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen.

 • Henkilökohtaiset tavoitteet –aseta askeltavoitteet ja seuraa etenemistäsi.

 • Helppokäyttöinen sovellus – kätevä sovellus antaa kattavaa tietoa aktiivisuudestasi päivä- ja viikkotasolla.

Active Life Trackerin muut toiminnot:

 • Unen seuranta – pitää kirjaa siitä, miten paljon nukut ja montako tuntia unesta on syvää tai kevyttä unta.

 • Kalorilaskuri – laskee, paljonko liikkumisesi kuluttaa energiaa.

 • Intervallitreeni – hälytykset intervallitreeneihin, jotta voit keskittyä suoritukseen – ja jättää minuuttien laskemisen rannekkeen huoleksi.

 • Kello – digitaalikellossa on monia käteviä hälytystoimintoja.

Active Life Trackerin arvo on 110 €, mutta nyt saat sen sekä neljä numeroa KUNTO PLUS -lehteä lyömättömään yhteishintaan 24,90 €. Säästät siis 120,90 euroa!

KATSO TARJOUS: Active Life Tracker -aktiivisuusranneke + 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä 24,90 €.

VIDEO: Katso, miten Active Life Tracker toimii:

Active Life Tracker -aktiivisuusranneke seuraa sekä päivittäistä liikkumista että unta. Ranneke on helppo liittää ja synkronoida bluetooth-yhteydellä mukana tulevaan mobiilisovellukseen, josta saa kätevästi kattavan katsauksen oman hyvinvoinnin tärkeistä tekijöistä. Tilaa askelmittarilla varustettu Active Life Tracker -aktiivisuusranneke täältä.


Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee